Ψήφισμα ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ 18/10/2014

Η κρίση που πλήττει βάναυσα την πόλη μας, αναδεικνύει εντονότερα από ποτέ το χρόνιο πρόβλημα της ασφυξίας, λόγω της μεγάλης έλλειψης ελεύθερων χώρων και πράσινου.
Οι φορείς που συνδιοργανώνουμε τη διήμερη αυτή συνάντηση θεωρούμε ότι ο δημόσιος χώρος είναι ζωτικός χώρος, όπου πρέπει να έχουν πρόσβαση όλοι/ες. Ένας χώρος που πρέπει να κρατηθεί μακριά από την κερδοσκοπία και την εκμετάλλευση Για το λόγο αυτό είναι για μας επιτακτικότερη η ανάγκη να γίνει το Πεδίον του Άρεως ένας ελεύθερος λειτουργικός χώρος πράσινου, χαράς, ηρεμίας και αναψυχής.
Έτσι, με το σύνθημα «Να δώσουμε ζωή στο Πεδίο του Άρεως» ξεκινήσαμε συλλογικότητες και άτομα, την κοινή προσπάθεια μας να προβάλλουμε τα σημερινά προβλήματά του, να διεκδικήσουμε και να απαιτήσουμε τη λύση τους, από την αρμόδια περιφερειακή αυτοδιοίκηση και να διαμορφώσουμε και να προτείνουμε, ένα νέο παράδειγμα λειτουργίας του δημόσιου χώρου.
Το πεδίον Άρεως είναι ένας ζωντανός οργανισμός που θέλει καθημερινή
φροντίδα και περιποίηση. Γιαυτό στη σημερινή μας συνέλευση, δηλώνουμε
ότι θα αγωνιστούμε για να εξασφαλιστούν όλες οι προϋποθέσεις για να ξαναζωντανέψει το βαριά λαβωμένο από την εγκατάλειψη πάρκο μας, όπως:
• H αποπεράτωση της ανάπλασης που έμεινε στη μέση παρόλα τα τεράστια ποσά που ξοδεύτηκαν.
• Η υλοποίηση της φυτοτεχνικής μελέτης, που δεν έγινε ποτέ.
• Η λειτουργία των υδάτινων διαδρομών και η ανακύκλωση του αρδεύσιμου νερού. Η επισκευή και η λειτουργία βρυσών τόσο για την πανίδα του πάρκου, όσο και για τους επισκέπτες ..
• Η άμεση εξασφάλιση χώρων υγιεινής
• Η άμεση επισκευή και λειτουργία των παιδικών χαρών, που σήμερα είναι κλειστές, και η σταδιακή και προσεκτική δημιουργία νέων , ώστε να μην μειωθεί το πράσινο του πάρκου.
• Να ξεκινήσει η λειτουργία ενός περίπτερου και αναψυκτήριου για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών, στα αποπερατωμένα κτίρια της πλατείας [Γαρδένιας] που σήμερα είναι εγκαταλειμμένα.
Στην συνέχεια να ολοκληρωθεί η αποπεράτωση του κτιρίου, που υπήρχει στο πρώην θέατρο «Οικονομίδη» [Άλσος] και να λειτουργήσει σαν πολιτιστικό κέντρο (θέατρο, βιβλιοθήκη- δισκοθήκη, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και εκθέσεων, αίθουσα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών,κλπ ),όπως προβλέπουν τα σχέδια της ανάπλασης. Και βέβαια να επισκευαστεί το GREEN PARK και να αποδοθεί σε κοινωνικές και πολιτιστικές συλλογικότητες.
• Να εξεταστεί η περίπτωση των αυθαιρέτων του Πανελλήνιου Γυμναστικού Συλλόγου και να γίνει αποκατάστασση του πράσινου.
• Από την δημιουργία του, το Πεδίο του Άρεως ήταν ένας δημόσιος χώρος με ελεύθερη πρόσβαση όλο το 24ωρο κι έτσι πρέπει να παραμείνει. Γι αυτό ζητάμε να αφαιρεθούν οι πόρτες εισόδων και παράλληλα να εξασφαλιστεί το δικαίωμα της ασφαλούς και ανεμπόδιστης χρήσης του για όλους/ες.
• Να προσληφθεί το απαραίτητο και εξειδικευμένο προσωπικό για την φύλαξη, καθαριότητα, φωτισμό, κλάδεμα και γεωπονική υποστήριξη της χλωρίδας και πανίδας του πάρκου.
Εμείς θα συνεχίσουμε τις δράσεις μας για να δώσουμε ζωή στο πάρκο μας, θα στηρίζουμε κάθε προσπάθεια της Περιφέρειας για την επίλυση των σημερινών προβλημάτων και συγχρόνως θα ελέγχουμε και θα διεκδικούμε το ζωντάνεμα του Πεδίου του Άρεως.

Advertisements

Posted on Τετάρτη, 19 Νοέμβριος 2014, in Uncategorized. Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: