Γράμμα Της Κίνησης Κατοίκων 6ης Δημοτικής Κοινότητας σε αλληλέγγυους/ες (κυρίως συλλογικότητες) που επιμένουν να χρησιμοποιείται η πλατεία Βικτωρίας ως καταυλισμός προσφύγων

Γράμμα Της Κίνησης Κατοίκων 6ης Δημοτικής Κοινότητας σε αλληλέγγυους/ες (κυρίως συλλογικότητες) που επιμένουν να χρησιμοποιείται η πλατεία Βικτωρίας ως καταυλισμός προσφύγων
 
Εκτιμoύμε και σεβόμαστε ιδιαίτερα όλους/ες που στέκονται αλληλέγγυοι στους πρόσφυγες. Πολλά μέλη μας ζουν στην πλατεία Βικτωρίας και παρόλο που είναι συγκινητική η προσφορά σε ρούχα και φαγητά , απλών ανθρώπων , συλλογικοτήτων και ΜηΚυΟ (όχι βέβαια όλων, υπάρχουν και αρκετές περιπτώσεις ύποπτες ), καθημερινά πονούν με τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των συνανθρώπων μας προσφύγων στην Πλατεία.
 
Είναι προφανές ότι δεν μπορεί να εξασφαλιστούν σε μια Πλατεία ή σε ένα Πάρκο οι στοιχειώδεις συνθήκες ανθρώπινης ζωής όπως: στεγασμένος χώρος, χώροι υγιεινής, συστηματική σίτιση, παρουσία γιατρών, προστασία των παιδιών, ασφάλεια την νύχτα .
Μέλη της Κίνησης μας έχουν δουλέψει εθελοντικά στο γήπεδο του Γαλατσίου και παρόλο που υπήρχαν πολλά προβλήματα στο ξεκίνημα , με την δουλειά και τις προσπάθειες των αλληλέγγυων,συνεχώς βελτιωνόταν η κατάσταση ,η οποία φυσικά ήταν ασύγκριτα καλύτερη από της Πλατείας.Και αυτό περίπου ισχύει παρόλα τα προβλήματα από τον μεγάλο αριθμό προσφύγων , κυρίως παιδιών ,όπως γνωρίζουμε από τους εθελοντές μας που εργάζονται τώρα στις δομές του Ελληνικού και του Πειραιά .
Θα θέλαμε λοιπόν να ρωτήσουμε γιατί επιμένετε να διατηρηθεί, ως άθλιος καταυλισμός η πλατεία Βικτωρίας; Θα ήταν πολύ θετικότερο να γνωρίσετε πρώτα την κατάσταση , αντικρίζοντας όλη την σκληρή πραγματικότητα. Να δείτε ότι στην οδό Αριστοτέλους γίνεται φοβερή διακίνηση ναρκωτικών,από έμπορους που ψάχνουν την πελατεία τους στους απελπισμένους πρόσφυγες, τους νέους ακόμη και τους εφήβους της πλατείας . Να μάθετε, πώς τώρα που είναι κλειστά τα σύνορα, κυκλώματα διακινητών παίρνουν από τους πρόσφυγες/μετανάστες τα εναπομείναντα χρήματα τους , πουλώντας τους ψεύτικες ελπίδες.
Ευνόητο είναι ότι είναι καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες στην γειτονιά μας για να τακτοποιήσουν τις δουλειές τους και για οποιοδήποτε άλλο λόγο και θα είμαστε απέναντι σε κάθε ρατσιστική συμπεριφορά προς αυτούς, όπως πάντα.
Αλλά ας φροντίσουμε όσο μπορούμε πιο συστηματικά να προστατευτούν αυτοί οι άνθρωποι από την παραπληροφόρηση που στοχεύει στην μεγαλύτερη εκμετάλλευση τους από τους επιτήδειους. Ας καταλάβουμε επί τέλους, ότι είναι λάθος να μετατραπεί η Πλατεία σε καταυλισμό την στιγμή που μπορούν να βρεθούν χώροι πολύ πιο κατάλληλοι.
Αν λοιπόν θέλετε ουσιαστικά να βοηθήσετε, πρώτα διερευνήστε την κατάστασή και σκεφτείτε την καλύτερη λύση για τους πρόσφυγες. Σκεφτείτε όμως λίγο και τους κατοίκους ,Έλληνες και μετανάστες μιας περιοχής πυκνοκατοικημένης , οι οποίοι ανήκουν κυρίως σε φτωχά στρώματα . Ο μόνος δημόσιος χώρος, η Πλατεία τους, μετατρέπεται σε καταυλισμό και μάλιστα άθλιο, ενώ μπορούν να βρεθούν άλλες καλύτερες λύσεις για όλους/ες. Πολλοί/ες νομίζoυμε ότι η κακή κατάσταση της πλατείας αφορά μόνο τα λίγα μαγαζιά , προς την 3η Σεπτεμβρίου (κυρίως αλυσίδες),που το πιθανότερο είναι να μετακομίσουν σε άλλη περιοχή και αδιαφορούμε αν θα ερημωθεί όλη η περιοχή και θα απομείνουν μόνο τα κυκλώματα ναρκωτικών, πορνείας και κερδοσκοπίας σε βάρος αυτών που θέλουμε να προστατεύσουμε.
 
 
 
Advertisements

Posted on Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2016, in Uncategorized. Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: