ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ (ένα χρόνο πριν)

ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ 6ης ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

‘’ Για την δίκη της Μαίρης Βαβαγιάννη-Μαυρή»

Mία Δίκη με τρία πρόσωπα κιένα συμπέρασμα’:
«Μην ανακατεύεσαι – μη μιλάς – είσαι χαμένος από χέρι΄΄

θα μπορούσε να είναι και αυτός τίτλος του παρακάτω άρθρου, που βρήκαμε στο διαδίκτυο χωρίς υπογραφή, αλλά εμάς που παρακολουθήσαμε και ζήσαμε αυτη την υπόθεση μας εκφράζει και το προσυπογράφουμε , συμπληρώνοντας ότι:
Θα ανακατευτούμε και θα βρεθούμε ,ακόμη μια φορά την Τρίτη 22/3/2016 στις 9 το πρωί στα δικαστήρια (πρώην ευελπίδων ), κτήριο 12 ,αίθουσα 4,για να συμπαρασταθούμε στην κατηγορούμενη Μαίρη Βαβαγιάννη-Μαυρή που ταλαιπωρείται 9 χρόνια γιατί τόλμησε να κάνει το καθήκον της και να ανακατευτεί, να μιλήσει,να αγωνιστεί. Και βέβαια πιστεύουμε οτι αυτή θα είναι και η τελευταία ταλαιπωρία της,πριν την δικαίωση.

ZΩΝΤΑΣ ΑΠΌ ΜΕΣΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ (Τα τρία πρόσωπα)

1)Είσαι μεταπτυχιακός φοιτητής.Βρίσκεσαι στο πανεπιστήμιο.
Ένα αυτοκίνητο σταματάει σε ένα σημείο που βρίσκεσαι μόνος.
Πέντε φουσκωτοί ξυρισμένοι με ρόπαλα σε τσακίζουν στο ξύλο και σε μαχαιρώνουν στο πόδι.Σου κλέβουν την ταυτότητα για να ξέρουν τη διεύθυνσή σου.Μόνο κριτήριο για την πράξη τους, η εμφάνισή σου.

Αποφασίζεις να νικήσεις τον τρόμο και να αντιδράσεις.Μαθαίνεις ότι κάποιος έχει συγκρατήσει τον αριθμό του αυτοκινήτου. Καταθέτεις μήνυση.Η αστυνομία ανακαλύπτει ότι το αυτοκίνητο ανήκει σε έναν «Κασιδιάρη», υποψήφιο βουλευτή της Χρυσής Αυγής του 0,5%.

Τραβιέσαι 7 χρόνια στα δικαστήρια από αναβολή σε αναβολή.
Στη διάρκεια αυτών των χρόνων, βλέπεις τον τραμπούκο που σε μαχαίρωσε να γίνεται βουλευτής.Τον βλέπεις να ανάγεται σε λαϊκός ήρωας σε μια μερίδα κόσμου.
Τη μέρα της δίκης πρέπει να καταθέσεις την τραυματική σου εμπειρία μπροστά σε ένα κοινό, γεμάτο με χρυσαυγίτες.

Ζητάς να γίνει η δίκη σε άλλη αίθουσα. Το αίτημα απορρίπτεται.
Καθώς περιγράφεις τη σκηνή της επίθεσης, το εχθρικό κοινό σε χλευάζει και σε κοροϊδεύει.Ο ενορχηστρωτής της επίθεσης, ο άνθρωπος που σε προηγούμενες αναβολές της δίκης στους διαδρόμους σου κόλλαγε μαγκιές, τώρα σαν μητέρα Τερέζα δηλώνει «συμπαθών» και «καταδικάζει τη βία, όπως και όλη η Χρυσή Αυγή».
Ειρωνεία.Βγαίνει πανηγυρικά αθώος.Σου τρίβει την απόφαση στη μούρη<<, είναι παντοδύναμοι, είναι κυρίαρχοι>>.Έμαθες το μάθημά σου.

«Μην ανακατεύεσαι – μη μιλάς – είσαι χαμένος από χέρι΄΄

2) Eίσαι καθηγήτρια. Υπηρετείς μια ζωή το πανεπιστήμιο. Είσαι 60 χρονών Βλέπεις 5 φουσκωτούς να χτυπάνε έναν φοιτητή μέσα στο πανεπιστήμιο.Συγκρατείς την πινακίδα του αυτοκινήτου.Ψάχνεις να βρεις τι έγινε. Φοιτητές που βρίσκονται εκείγύρω δηλώνουν «δεν είδα, δεν ξέρω, μη με ανακατεύετε»Αναφέρεις το περιστατικό στη σύγκλητο, και καταθέτεις στην αστυνομία την πινακίδα μαζί με το θύμα της επίθεσης.Μετά από μέρες ο αστυνομικός σε ενημερώνει ότι το αυτοκίνητο ανήκει σε έναν «Κασιδιάρη» που είναι μέλος τηςνεοναζιστικής συμμορίας. Σου προτείνει να μην ανακατευτείς. (Θα αποδειχτεί ότι έχει δίκιο) Ξέρεις ότι θα περάσεις μια ψυχοφθόρα διαδικασία, ξέρεις ότι μπλέκεσαι σε μια υπόθεση που μπορεί να βάλει σε κίνδυνο τη ζωή σου, αλλά αποφασίζεις να κάνεις το σωστό, ανεξαρτήτως κόστους.
Μαθαίνεις από την τηλεόραση ότι είσαι «μεγαλοστέλεχος του Σύριζα» ενώ δεν ήσουν ποτέ μέλος οποιουδήποτε κόμματος.Ο Κασιδιάρης σε αποκαλεί «ρουφιάνα» στα κανάλια υποστηρίζοντας ότι είσαι σε εντεταλμένη υπηρεσία.Δηλώνει ότι είσαι κι εσύ κατηγορούμενη, χωρίς να αναφέρει ότι είσαι κατηγορούμενη γιατί σου έχει κάνει ο ίδιος μήνυση για ψευδομαρτυρία.Σέρνεσαι 9 χρόνια στα δικαστήρια με αναβολές.Καταθέτεις αυτά που είδες.Ο φιλοναζί δικηγόρος σε προσβάλλει και αφήνει να εννοηθεί ότι στα 60 σου χρόνια αποφάσισες να εμπλέξεις σε μια άσχετη υπόθεση έναν παντελώς άγνωστο τότε άνθρωπο, για πολιτικούς λόγους.
Ο εισαγγελέας κι ο δικαστής αφήνουν τον δικηγόρο να σε προσβάλλει και να σου μιλάει σαν να είσαι εγκληματίας. Αντιμετωπίζουν τελείως αδιάφορα τη μαρτυρία σου.Μια δημοσιογράφος με καρφάκια, δηλώνει ότι πολύ εύκολα θα μπορούσες να βρεις τον αριθμό του αυτοκινήτου από το Ιndymedia. Δεν ήξερες καν την ύπαρξη του Indymedia.Κρίνεσαι αναξιόπιστη μάρτυρας,αντίθετα με τους φίλους του κατηγορούμενου που δηλώνουν ότι τον είδαν το πρωί με το αυτοκίνητο, που κρίνονται πιο αξιόπιστοι παρόλο που δεν προσκομίστηκε καμία απόδειξη ότι όντως το αυτοκίνητο ήταν αλλού.Η δίκη τελείωσε. Αθώος.Τώρα είσαι εσύ κατηγορούμενη για ψευδομαρτυρία. Στα 67 σου χρόνια.
Ο αγώνας συνεχίζεται και πλέον η δικαστική απόφαση βαραίνει γολγοθάς εναντίον σου.Το πρώτο θέμα δημοσιεύει το όνομά σου και η φωτογραφία σου κυκλοφορεί σε νεοναζιστικά site με αηδιαστικά σχόλια από κάτω.Αυτό κέρδισες από την καλή σου πράξη λοιπόν.Τώρα έμαθες το μάθημά σου.
«Μην ανακατεύεσαι – μη μιλάς – είσαι χαμένος /η από χέρι΄΄

Αλλά,
Εσύ είπες και δεύτερη φορά» ΟΧΙ».

(Υπενθυμίζουμε , ότι η δίκη είχε οριστεί για την 12η Μαρτίου 2015, όταν και εμφανίστηκε ο Η.Κ, υπόδικος τότε, για να δηλώσει ότι δεν επιθυμεί πλέον την δίωξη της κατηγορουμένης, καθώς αισθανόταν δικαιωμένος λόγω της αθωωτικής απόφασης του δικαστηρίου.

Η « μεγαλόψυχη αυτή προσφορά του» δεν έγινε δεκτή από την Μ. Μαυρή-Βαβαγιάννη και η δίκη αναβλήθηκε για την 11η Δεκεμβρίου 2015 ,αλλά η ταλαιπωρία της δεν σταμάτησε , γιατί και πάλι η δίκη αναβλήθηκε (λόγω της αποχής των δικηγόρων) , για τις 22/3 2016.)
3)Είσαι μέλος σε νεοναζιστική οργάνωση. Γράφεις ύμνους για τον Χίτλερ στο επίσημο περιοδικό της Χ.Α.Καταφέρνεις να γίνεις το δεξί χέρι του μεγάλου ΄΄φύρερ’’.Βγαίνεις παγανιά με το αυτοκίνητο σου και τραμπουκίζεις κόσμο.Κάποιος από αυτούς τόλμησε να σου κάνει μήνυση.Τώρα πια είσαι βουλευτής.Πλακώνοντας στο ξύλο μια 50χρονη γυναίκα και αποφεύγοντας το αυτόφωρο για 2 μέρες καταφέρνεις να γίνεις λαϊκός ήρωας και πολιτικός αστέρας.Όταν μετά από 7 χρόνια δεν μπορείς πλέον να πάρεις άλλη αναβολή, πας στο δικαστήριο.Έχεις φροντίσει 100 φουσκωτοί να πιάσουν όλες τις θέσεις της , 2 ώρες πριν ξεκινήσει η δίκη.Ενώ το αυτοκίνητό σου ήταν leasing και υποτίθεται ότι το’χες σε πάρκινγκ και ενώ η εταιρεία σου ζητούσε τις αποδείξεις από τα έξοδά σου, δεν έχεις καμία απόδειξη να παρουσιάσεις στο δικαστήριο.Ο δικαστής κι ο εισαγγελέας σου μιλούν με το «σεις» και με το «σας». Ουδέποτε ακούγεται η λέξη «κατηγορούμενος».Ο εισαγγελέας προτείνει αθώωση. Είναι φανερό
΄΄ότι πρόκειται για σκευωρία της αριστεράς΄΄.Ο Πρόεδρος συμφωνεί. Αν ήθελε ,ας διαφωνούσε εκεί μέσα.Τους τρίβεις στη μούρη την απόφαση.<< Είσαι παντοδύναμος. Είσαι κυρίαρχος>>.Τώρα έμαθαν το μάθημά τους.
«Μην ανακατεύεσαι – μη μιλάς – είσαι χαμένος από χέρι»

Αλλά μαζί με την Μαίρη
Κι εμείς λέμε ΟΧΙ. Και θα είμαστε στα δικαστήρια .

Και η δίκη έγινε  την Τρίτη 22/3/2016 στις 9 το πρωί στα δικαστήρια (πρώην ευελπίδων ), κτήριο 12 αίθουσα 4 και επιτέλοιυς ήρθε η  δικαίωση. και μοιραστήκαμε κι εμείς μαζί με την Μαίρη την χαρά της Νίκης της.

Advertisements

Posted on Κυριακή, 19 Μαρτίου 2017, in Uncategorized. Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: