ΠΑΡΚΟ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΤΗΣΙΩΝ

Η Κίνηση Κατοίκων αντέδρασε από την πρώτη στιγμή, όταν ο Δήμος Αθηναίων, επί δημαρχίας Ν. Κακλαμάνη, προχώρησε τον Ιανουάριο του 2009 στην κοπή των 42 μεγάλων δένδρων σε έναν από τους τελευταίους χώρους πρασίνου στην περιοχή, στο παρκάκι στη συμβολή των οδών Κύπρου και Πατησίων, προκειμένου να κατασκευαστεί εκεί γκαράζ.

Από τον Ιανουάριο του 2009, η Κίνηση Κατοίκων επικέντρωσε τη δράση στην υπεράσπιση του χώρου στις οδούς Κύπρου και Πατησίων ως χώρου ελεύθερου και ως χώρου πρασίνου.  Μαζί με άλλους κατοίκους της περιοχής και με τη συμπαράσταση δημοτικών παρατάξεων ζητήσαμε και κερδίσαμε την αναστολή εκτέλεσης εργασιών (για την ανέγερση του παρκινγκ, στις 30/1/2009), κερδίσαμε στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών την αίτηση ακύρωσης της οικοδομικής άδειας του Δήμου Αθηναίων, αποκαλύπτοντας τις παρανομίες της προηγούμενης δημοτικής αρχής και τα προβληματικά σημεία της τεχνικής μελέτης. Συμβάλλαμε μαζί με άλλους κατοίκους της περιοχής στη νέα δενδροφύτευση και στην περιφρούρηση του πάρκου.

Η Κίνηση Κατοίκων θεωρεί ότι η νέα δημοτική αρχή της Αθήνας πρέπει να αναλάβει την φροντίδα, την προστασία και την φύλαξη του Πάρκου Κύπρου και Πατησίων. Το Πάρκο Κύπρου και Πατησίων πρέπει να δοθεί ξανά στους κατοίκους της πόλης ως ελεύθερος χώρος πρασίνου.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: