Αρχεία Ιστολογίου

Μια ξεχωριστή θεατρική παράσταση

Μια ξεχωριστή θεατρική παράσταση


Την Δευτέρα (Πρωτομαγιά 2017) βρέθηκα στο θεατράκι του 5ου ΓΕΛ της Νίκαιας στην θεατρική παράσταση «ΟΡΝΙΘΕΣ» του Αριστοφάνη.
Παρακολουθώ κάθε χρόνο (τουλάχιστο 2 φορές) αυτή την την μεγάλη γιορτή (του πολιτισμού). Κάθε χρόνο συγκινούμαι και  ενθουσιάζομαι και κάθε χρόνο αυτό που ζω έχει ξεπεράσει το προηγούμενο.
Όμως μετά την περσινή  παράσταση της » Λυσιστράτης» πίστεψα ότι δεν είναι δυνατόν να ζήσω κάτι πιο δυνατό…
Και βέβαια διαψεύστηκα για άλλη μια φορά και πια πιστεύω ότι αυτό το γεγονός, με την δύναμη και το μέγεθος που έχει αποκτήσει υπερβαίνει κάθε όριο.

Και φυσικά δεν αναφέρομαι μόνο στην θεατρική παράσταση ,αλλά σε όλο αυτό που συμβαίνει και που χρειάζεται χρόνο για να αναλυθεί και να εξηγηθεί.

Περιορίζομαι λοιπόν στην θεατρική παράσταση, »΄0ΡΝΙΘΕΣ» το πιο δύσκολο έργο του Αριστοφάνη, διάρκειας 2 ωρών, με περίπου 40 παιδιά στην σκηνή και με ένα κοινό πολύμορφο, ως προς την ηλικία και ως προς την  παιδεία να παρακολουθεί σαν μαγεμένο ….
 
Και κάτι άλλο ιδιαίτερα σημαντικό  για μένα είναι, ότι παρά την μεγάλη  συμμετοχή των παιδιών (40 σε αριθμό) , υπάρχει απόλυτη τάξη ,λες και ένα αόρατο χέρι τα κινεί όλα , από την έναρξη ακριβώς στις 9μμ , τις στολές, την μουσική , το μακιγιάζ, τον χορό…
Και τελικά, αυτό το αόρατο χέρι δεν είναι παρά η υπεύθυνη και ενεργή συμμετοχή όλων ,από την  επιλογή του έργου μέχρι  την τελευταία παράσταση.
Αυτό είναι και το μεγάλο επίτευγμα της δασκάλας Μ.Αδαμοπούλου και των άξιων συνεργατών της , που αποκτήθηκαν στην μακρόχρονη πορεία της δουλειάς της.

Φίλες/οι
Σας προτείνω  να  παρευρεθείτε σε μία από τις παραστάσεις στις 5,6,7 Μαΐου ,9μμ, στο 5ο ΓΕΛ ΝΙΚΑΙΑΣ, Άγγ.Σικελιανού 30, Νεάπολη-Νίκαιας  για να ζήσετε μια όμορφη, ξεχωριστή βραδιά, αλλά και για να διαδοθεί  αυτό  το γεγονός και να προκύψουν πολλά τέτοια  …
μ.

 

 

Ενσωματωμένη εικόνα 3

Advertisements

πηγαίνω σχολειο στην Συρία!

Tις Κυριακές η γειτονιά συζητά στο Green Park

GREEN-PARK-Prosfyges-Poster-A1

ΑΝΔΡΕΑΣ ΦΡΑΓΚΙΑΣ

ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Η Ανοιχτή Πόλη της 6ης δημοτικής κοινότητας διοργανώνει την Παρασκευή 19 Ιούνη στις 6μμ, Παιδική Γιορτή στη πλατεία του Αγ. Παντελεήμονα.
Μια γιορτή αλληλεγγύης και συντροφικότητας, γέλιου και παιχνιδιού για όλα τα παιδιά, ανεξαρτήτως καταγωγής και ηλικίας, με στόχο την επαναλειτουργία της παιδικής χαράς του Αγ. Παντελεήμονα.
Η παιδική χαρά παραμένει κλειστή παρά την εδώ και δύο χρόνια δέσμευση της Διοίκησης του Δήμου για την επαναλειτουργία της, και παρά τις επανειλημμένες δράσεις τοπικών συλλογικοτήτων και φορέων για το άνοιγμα της, προκειμένου να επανακτηθεί το δικαίωμα στο δημόσιο χώρο και η δημιουργική συμβίωση μεταναστών και ελλήνων στις γειτονιές της Αθήνας.
Στην πλατεία θα λάβουν χώρα πλήθος παιδικών και όχι μόνο, δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων:
Εργαστήρι Ζωγραφικής, για μικρούς και μεγάλους, από την Βάσω Τζούτη
Θεατρικό παιχνίδι για παιδιά, με τον Θανάση Παπαστάθη και τον Πίκο Απίκο.
Παράσταση Καραγκιόζη : « Το πανηγύρι του Καραγκιόζη στον Αγ. Παντελεήμονα»,
από τον Άθω Δανέλλη.
Συμμετέχουν: η Κίνηση Κατοίκων 6ηςκοινότητας, η Δομή Αλληλεγγύης «το Μυρμήγκι» και το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών.
Χορηγός επικοινωνίας: στο κόκκινο 105.5

πρόσκληση για εξαιρετική παράστασηΗ φετεινή μας θεατρική παράσταση αφιερώνεται: ΣΤΙΣ ΨΥΧΕΣ ΕΝΟΣ ΚΑΤΩΤΕΡΟΥ ΘΕΟΥ Στις πενήντα, εκατό, πεντακόσιες, χίλιες, δυο χιλιάδες ψυχές , που δεν είναι αριθμοί , αλλά μωρά, μικρά παιδιά, έφηβοι, άνδρες , γυναίκες… Πρόσφυγες του πολέμου και της φτώχειας, κατατρεγμένοι από συμφορές που η ανθρώπινη απληστία και τα συμφέροντα προκαλούν. Άνθρωποι που τόλμησαν να αντιμετωπίσουν τις μεγάλες δυσκολίες , για να βρουν ένα ασφαλές καταφύγιο στην Ευρώπη. Σ την Ευρώπη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του πολιτισμού (όπως είχαν ακουστά), που βέβαια δεν είναι κι άμοιρη της δυστυχίας τους. Κι αντί για την Ευρώπη πνίγηκαν στη Μεσόγειο….που κάποτε ήταν η πιο γαλάζια θάλασσα στον κόσμο.. .Και τώρα πια είναι ένα απέραντο νεκροταφείο. Γιατί συμβαίνουν όλα αυτά; Ποιος /α μπορεί να μας πει το γιατί; Γιατί η απληστία και τα συμφέροντα καταρακώνουν την ανθρώπινη ύπαρξη ; Γιατί δολοφονούνται αθώες ψυχές; Και πως μπορεί , μετά από όλα αυτά ,να συνεχίζεται η ζωή σαν να μη συμβαίνει τίποτα; Δεν είναι κι η αδιαφορία συνενοχή; Κι εμείς τί κάνουμε;

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Αρέσει σε %d bloggers: